Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Forever Blender Artık Türkçe
İletiTarih: 25 Tem 2010, 03:15 

Arkadaşlar hepinize merhaba.

http://foreverblender.blogspot.com sitesinde dökümanlarımı İngilizce olarak paylaşıyordum. Şimdi yeni bir blog hazırladım ve bu blogda Türkçe anlatımlı yazılı derslere yer vereceğim.
Blender 2.5 derslerini pdf formatında indirebileceksiniz.

Blender hayranlarını bloğuma bekliyorum. İşte adresim:

http://daimablender.blogspot.com

Demohero.

04 Nis 2010, 23:33
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Forever Blender Artık Türkçe
İletiTarih: 25 Tem 2010, 11:42 
Kullanıcı avatarı

Rank: Site Yöneticisi
Başarılar dilerim, umarım siteni güncel tutarsın,
Takipteyim :)

05 Tem 2009, 11:35
 Profile bak  

İletiTarih: 25 Tem 2010, 13:55 

halil yazdı:
Başarılar dilerim, umarım siteni güncel tutarsın,
Takipteyim :)

Teşekkürler. Kesinlikle güncel tutmayı düşünüyorum. İngilizce dökümanlarımın çevirisine başladım bile. Blender gerçekten de hayranlık bıraktıracak derecede güzel bir program. Bu programın ülkemizde de tanınması 3D alanında bazı gelişmelere yol açabilir diye düşünüyorum.

Görüşmek dileğiyle...

Profile bak  

İletiTarih: 25 Tem 2010, 18:16 

Dört gözle bekliyorum

15 May 2010, 19:16
 Profile bak  

İletiTarih: 25 Tem 2010, 22:38 
Kullanıcı avatarı

Çok sevindim. Kolay gelsin.

03 Haz 2010, 18:28
 Profile bak  

İletiTarih: 29 Tem 2010, 00:04 
Kullanıcı avatarı

blender ile ilgili türk kaynaklar git gide çoğalıyor. Acaba birgün diğer paralı programların sonu olabilirmi bunuda tartışmamız gerekir.

19 Tem 2009, 00:21
 Profile bak  

İletiTarih: 29 Tem 2010, 17:57 

Pahalı ve profesyonel 3D programların, korsan versiyonlarına kolayca ulaşabilirlerken, sonu gelmesi pek mümkün değil :D, ama bir gün bizim ülkemizdede, korsan program kullanımı gerçekten engellenirse ve ağır cezalar uygulanırsa, o zaman görürüm ben, 3ds max bilen eleman yerine iyi derecede blender ve gimp programlarını bilen, yafaray, indigo, lux rendere hakim eleman aranıyor gibi ilanlar görmeye başlarız belki :D, blender gibi harika bir programın, kesinlikle hakettiği yerde olmadığını düşünüyorum, gönlüm isterdi ki 3ds max'ten daha da yaygınlaşsaydı keşke, ilk blender'le başladım türkçe kaynak eksikliği yüzünden öğrenemedim, bıraktım ara verdim sonra 3ds max kullanmaya çalıştım sevemedim nedense, blender'den başka programada geçemiyorum ters geliyor :D

28 Nis 2010, 10:19
 Profile bak  

İletiTarih: 29 Tem 2010, 19:19 
Kullanıcı avatarı

ben hepsini ticari anlamda kullandım. blender kadar kullanışlı bir program bilmiyorum. bazı eksiklikleri var ama kesinlikle blenderda gelecek var.

19 Tem 2009, 00:21
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Tem 2010, 14:07 

Ben şu an araştırma içersindeyim, maya, lightwave, cinema 4d, blender gibi programları araştırıyorum, birini seçip yeniden başlayacağım 3d'ye, blender'in kullanışlı özellikleri, artıları nelerdir, eksiklikleri nelerdir, biraz bilgi verirmisiniz :)

28 Nis 2010, 10:19
 Profile bak  

İletiTarih: 04 Ağu 2010, 11:23 

Myth_Artist yazdı:
Ben şu an araştırma içersindeyim, maya, lightwave, cinema 4d, blender gibi programları araştırıyorum, birini seçip yeniden başlayacağım 3d'ye, blender'in kullanışlı özellikleri, artıları nelerdir, eksiklikleri nelerdir, biraz bilgi verirmisiniz :)

Blender'ın paralı yazılımlardan çok geri kalan bir tarafı yok. Aslına bakarsan bütün 3B paketlerin özellikleri biraz da kişinin ne yapmak istediği ile ilgilidir. Bir 3B yazılımını neden öğrendiğin de önemlidir. Amatör veya profesyonel anlayışlar paket kullanımlarını etkiler. Kısacası amaç pek çok şeyi değiştirir.

Bence Blender ile oldukça etkileyici sonuçlar almak mümkün. Hatta bir ekip halinde harika kısa animasyonlar veya oyunlar ortaya çıkarmak mümkün. Üstelik Blender ile yapılan bütün ürünler kişinin kendi malı oluyor ve bu durum onun bu malları ticari yönden kullanabilmesi anlamına da geliyor. Pahalı yazılımları öğrenmek ise insanı sadece amatör bir kullanıcı haline getirir. Siz o programlarla ne yaparsanız yapın bütün yaptıklarınız daima lisans sorunu ile karşılaşmanızı sağlar. Çok büyük bir 3B şirketi kurup büyük projeler peşinde olanlar ise ücretli yazılımları satın almayı mutlaka düşünürler. Serbest çalışan birirsi olmak isterseniz lisans problemlerini gözardı etmek mümkündür ama bu da nereye kadar sürecektir?

Blender öğrenmek 3B dünyası ile tanışmak ve orta seviyeli projeler üretmek için çok uygun bir fırsattır.

Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

phpBB3 Türkçe: phpBB Türkiye Style by mindfreak.ro Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group