nesneleri bake edebilecek özellikle shadow map, reflection map, bump map vs vs gibi ayrı ayrı render alabileceğim harici bir render motoru varmıdır acaba?
_________________ Dervişlik olsa idi taç ile hırka, Biz de alır idik otuza kırka..
19 Tem 2009, 00:21
e-onux
İleti başlığı: Re: hangi render motoru
Tarih: 21 Tem 2010, 10:53
Niye harici render motoru? Blender'ın kendi render motoru değil? Bu soruyu sormamın sebebi, acaba yeterli mi görmediniz blender-internal'i? Yeterli görmüyorsanız. "Hangi render motoru"un cevabı olabileceğini düşündüğüm şahane bir video buldum:
Planın çizilmesi dahil 70 gün, 6 hintli, sadece Blender ve dahili render motoru, texture düzenlemesi GIMP le.
Biliyorsunuz ki, .exr çoklu-katman uzantısıyla render alındığında tüm katmanları ayrı ayrı alabiliyorsunuz. Yinede arkadaşlar için ayarların ekran görüntüsünü gönderdim:
_________________ Biz dahi başta onla başarız.
En son e-onux tarafından, 21 Tem 2010, 13:41 tarihinde değiştirildi, toplamda 4 değişiklik yapıldı.
03 Haz 2010, 18:28
DragonLEE
Tarih: 21 Tem 2010, 11:41
Aşağıdaki resim fotoğraf değil. Blender-internal ile renderlenmiş.
cevaplarınız için teşekkür ederim. blenderin render motoru kötü demiyorum. blenderin çok güzel render görüntüleri var ama bunlar için node editor kullanıldığını unutmayalım. sahnenin bir kısmını renderlamak o kısmın ışık ayarını yapmak node editör ile çeşitli efektler vermek ve güzel sonuçlara ulaşmak mümkün. Fakat demek istedim BAKE etmek. burada gönderdiğiniz video veya resimlerden farklı olmakla beraber birçok efektten mahrum kalıyorsunuz. light mappingi çıkartmak için her noktayı ayrı ayrı ışıklandırmak sonra light mappingi almak ve bunu her obje için ayrı ayrı yapmak gerkmektedir. nesnelerin tamamını birleştirip tek bir nesneyide bake edebiliriz fakat bu seferde ya yüksek çözünürlükte bir light mapping oluşturacağız ( kullanılacağı oyun motorunu kasması demek) yada kaliteden ödün vererek düşük çözünürlükte ( düşük dediğim bir sahne için en az 5000 x 5000 gibi bir rakam ki bu bir iç mekan ve içerisindeki objeler için çok düşük bir çözünürlüktür.) alınması lazım. yani harici bir render motoru ile bake edilmesi en mantıklısı. tabi bu işlemi yapabilen bir render motoru varsa
_________________ Dervişlik olsa idi taç ile hırka, Biz de alır idik otuza kırka..
e-onux
Tarih: 21 Tem 2010, 19:40
Soruyu biraz daha açıklayabilir misiniz? Tam olarak yapmak istediğiniz nedir?
_________________ Biz dahi başta onla başarız.
03 Haz 2010, 18:28
ugur.ugur
Tarih: 21 Tem 2010, 20:08
tabiki aklınıza gelebilecek bütün olasılıkları denedim onun için şu anda tam olarak sormak istediğim şey. bake işlemini yapan harici bir render motoru biliyormusunuz. internal renderin bake olayını kullanmayacağım yani. bütün render motorlarını teker teker indirip karıştırmak yerine bilen arkadaşlar varsa sormak istedim.
e-onux
Tarih: 21 Tem 2010, 20:50
Tam olarak yapmak istediğiniz şeyi öğrenmek istemiştim. Üstüne çalıştığınız projenin size ne gibi bir gereksinim çıkardığını söylerseniz belki bir fikir verebilirim diye düşünüyorum. İsterseniz. Tam olarak açıklamanız bu mu dur? Eğer buysa, bundan anladığım kadarıyla EXR dosyalarını harici olarak düzenleyebileceğiz programlar mevcut diyebiliyorum. Çünkü eğer bilmediğimiz bir konu ise, bende faydalanacağım öğrenmek adına. İyi günler Uğur Bey...